22-09-08

 

EUROBILLTRACKER BEREIKT 50.000.000 GEREGISTREERDE EUROBILJETTEN

Parijs, Frankrijk -- 18 september 2008 -- De top Eurobilltrackersite kondigt aan dat ze nu meer dan 50.000.000 eurobiljetten volgt. Deze biljetten werden geregistreerd door gebruikers van verschillende landen, voornamelijk van de eurozonelanden.
Het 50 miljoenste biljet was een Duits 5 eurobiljet dat werd teruggevonden in het Nederlandse Leeuwarden.

Het idee achter de website is heel erg eenvoudig: Zien hoe dat de biljetten reizen rond de wereld en het geven van enig idee waar de biljetten van de gebruikers zijn geweest en waar ze naartoe gaan. Een meer wetenschappelijke aspect is het gedeelte van de site waar maandelijke grafieken tonen hoeveel vreemde biljetten in elk land zijn. Om dit kunnen op te volgen geeft elke gebruiker in waar zij het biljet hebben gekregen. Als het biljet al in de database is, dan krijgen zij en ook de vorige eigenaar(s) van het biljet een melding via email.

Het succes van de site in zoveel Europese landen is waarschijnlijk te danken aan het feit dat de site onmiddellijk van bij de start in verschillende talen werd ontwikkeld. Dankzij een groep van vertalers die vrijwillig hun tijd en moeite in het project steken, is de website beschikbaar in alle talen van de euro-zone.

Eurobilltracker.com is een schitterend voorbeeld van Europese Gemeenschapsgevoel. Het werd gemaakt door een Fransman, verder ontwikkelt door een Finse programmeur en een Duitse webmaster en meer dan 80 vrijwilligers uit alle eurolanden helpen mee. Recent hebben zij een non-profit stichting gemaakt met directieleden uit elk van de eurozonelanden.

De site heeft een levendige Europese gemeenschap. In Augustus hebben ze elkaar ontmoet op een internationale meeting in het Sloveense Ljubljana. De jaren ervoor gingen ze naar Brussel (België), Helsinki (Finland), Amsterdam (Nederland) en Berlijn (Duitsland).

----
OVER

http://WWW.EUROBILLTRACKER.COM* Informatie over eurobilltracker.com is beschikbaar op

http://www.eurobilltracker.com* Verspreiding van de eurobiljetten is beschikbaar op

http://www.eurobilltracker.eu/diffusion* De Eurobilltracker website is geinspireerd op de Where's George website (

http://www.wheresgeorge.com

). De eurobilltracker.com ging on line op 1 januari 2002 samen met de introductie van de Euro in de eurozonelanden.

* Project Statistieken op 19 september, 2008:
130 706 gebruikers
50 000 000 eurobiljeten voor een waarde van 1 029 993 360 EUR
229 566 dubbele ingaves

17:10 Gepost door wally in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.